Autor Wiadomość
Megan
PostWysłany: Wto 18:45, 25 Sie 2009    Temat postu:

Na pewno by uwierzył jakbyś poszła na pizzę :hamster_XD:
Doriito
PostWysłany: Pon 19:01, 24 Sie 2009    Temat postu:

Tpo bym powiedziała, że się odchudzam i poszłabym na pizze :hamster_evillaugh:
Megan
PostWysłany: Pon 17:25, 24 Sie 2009    Temat postu:

Ja też :hamster_XD:
Chyba nie chcę wiedzieć jak wygląda ta potrawa po złaczeniu tych skłądników :hamster_evillaugh:
Ale Dorii, trzeba się otwierać na nowe smaki :hamster_evillaugh:
A gdyby Junsu Ci to przygotował to cooo? :hamster_XD:
Doriito
PostWysłany: Pon 17:14, 24 Sie 2009    Temat postu:

Nie szkodzi i tak bym z tego nie skorzystała :hamster_evillaugh:
Megan
PostWysłany: Pon 17:09, 24 Sie 2009    Temat postu: [przepis] Zawijańce z sosem chili

Składniki:
- tłuszcz
- papier ryżowy (16 płatów)

Sos:
- papryczka chili pokrojona 1 szt
- koncentrat pomidorowy 1 łyżka
- cukier 40 g
- sól 1 łyżeczka
- ocet ryżowy 1 łyżka

Nadzienie:

- cebula 1 szt
- czosnek 3 ząbki
- szpinak 100 g
- papryczka chili 1 szt
- ser ricotta 100 g
- skórka z cytryny 2 łyżeczki
- pasta krewetkowa 2 łyżeczki
- pomidory 2 szt
- olej sojowy 4 łyżki

Sposób przyrządzenia:
Papier zwilż. Przygotuj sos. Cukier gotuj w 4 łyżkach wody, aż powstanie syrop, dodaj sól, koncentrat pomidorowy, ocet i chili. Wymieszaj i ostudź.

Przygotuj nadzienie. Wymieszaj cebulę, czosnek, chili, skórkę z cytryny i pastę krewetkową. Smaż na 2 łyżkach oleju, mieszając. Szpinak smaż na gorącym oleju, aż odparuje.

Pomidory pokrój w kostkę. Szpinak, pomidory i ser wymieszaj z przygotowanym nadzieniem, rozłóż na środku papieru i zawiń. Piecz w frytkownicy na złotobrązowy kolor ok. 4 minut. Podawaj z sosem chili.


Dla ilu osób: 4
Czas przyrządzenia: 45 minut

--------------------------------
Niestety, nie mam zdjęć tej potrawy ;/
Nigdzie nie ma

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group